Williams klaar voor Spanje

Het Williams Formule 1 team is klaar voor Barcelona. Ondanks dat verleden week de test eerder dan gepland werd afgebroken door een harde crash van Nico Rosberg, denkt het team over voldoende data te beschikken om goed voor de dag te komen.

"Het is goed om terug te keren naar Europa. Barcelona is altijd een geweldige plek om te racen, omdat er een enorm goede atmosfeer is", vertelt Rosberg, "Het zal interessant zijn hoe de nieuwe lay-out uitpakt, omdat we er dit jaar voor het eerst op racen. Ik hoop weer hard te kunnen vechten om ons vooraan het middenveld te krijgen en hopelijk kan ik weer wat punten scoren voor het team."

Ook Alexander Wurz kijkt uit naar het raceweekend: "Barcelona zal voor iedereen in de paddock erg interessant worden, omdat nu zal blijken van welk team de aërodynamische vernieuwingen het meest efficiënt zijn. Ondanks dat ik de afgelopen jaren zo vaak heb getest in Barcelona, is het nog altijd een uitdaging om alles voor elkaar te krijgen tijdens een raceweekend, vooral dit jaar nu er een chicane is in de laatste sector. De kwalificatie zal erg belangrijk worden, omdat inhalen bijna onmogelijk is op dit circuit."