Gascoyne tempert verwachtingen

Mike Gascoyne, chief technical officer bij Spyker F1 denkt dat hij de nieuwe bolide eind juli gereed zal hebben. De B-specificatie van de F8-VII is volgens de Brit zeker een verbetering, maar er mogen nog geen wonderen worden verwacht.

Gascoyne leg uit waarom de bolide eerder dan geplanned het levenslicht zal zien: "Waarom de auto zoveel vroeger komt? Tijd is geld in de Formule 1. Ik heb ons schema bekeken en ik denk dat we in Duitsland klaar zijn met de B-auto. De auto komt niet eerder omdat er druk vanuit het management op me wordt uitgeoefend. Ik ben verantwoordelijk voor de techniek en maak daarvoor ook zelf de schema's. Het gaat wel krap worden. We willen ons werk gaat doen en gaan daarom niet roekeloos worden om de auto maar voor Duitsland af te hebben. Verwacht niet teveel. Bij Benetton en Toyota heb ik meer dan een jaar nodig gehad om alles op de rails te krijgen. Ik ben geen tovenaar dus bij Spyker heb ik ook tijd nodig. De B-versie wordt een verbetering maar verwacht geen wonderen."

De B-specificatie zal onder andere met een nieuwe achterkant, versnellingsbak, bodywork en koelsysteem worden uitgerust.