Scuderia Toro Rosso verbetert aerodynamica

Scuderia Toro Rosso denkt een manier te hebben gevonden om de aerodymanica van hun bolide te verbeteren. Voortaan zal de grote stier op de zijkant van de bolide op het bodywork geschilderd zijn, in plaats van bestickerd.

"We hebben hard gewerkt om de kwaliteit van het oppervlak te verbeteren en daarom hebben we nu alle stickers van het bodywork gehaald", vertelt hoofdingenieur Laurent Mekies, "We hebben ze vervangen door verf. Het oppervlak is nu niet alleen gladder, maar het maakt de auto ook wat lichter. Vanuit esthetisch oogpunt ziet de auto er ook nog mooier uit."

De eerste drie races van het seizoen zijn voor de Italianen niet geweest waar men op gehoopt had, maar ook daar zou met nieuwe upgrades een verbetering in moeten komen: "Zoals iedereen weet moesten we ons haasten om onze onderdelen voor de eerste drie races op tijd af te krijgen, en de prijs die we hiervoor betaalden was dat we niet het gewenste kwaliteitsniveau haalden. Nu we hebben we hard gewerkt aan de onderdelen, die nu ook beter op elkaar aansluiten. Er zijn veel onderdelen en hoe die met elkaar samenwerken is van invloed op de efficiëntie van de luchtstroom. We denken dat dit net zo belangrijk als het krijgen van nieuwe onderdelen."