Manchester United kampioen van Engeland

Manchester United is de nieuwe kampioen van Engeland. De formatie van Sir Alex Ferguson won gisteren met 1-0 van Manchester City. Doordat Chelsea niet wist te winnen van Arsenal is Manchester United niet meer in te lopen.

Het is voor de zestiende keer in de historie dat Manchester United kampioen wordt van Engeland. De ploeg van onder meer Edwin van der Sar verzamelde tot op heden 88 punten in 36 wedstrijden. Door het 1-1 gelijke spel van Chelsea kunnen de Mancunians niet worden achterhaald.

Chelsea kwam vlak voor rust op achterstand. Khalid Boulahrouz, die voor het eerst sinds 17 maart weer speelde, maakte een overtreding in het strafschopgebied waarna de arbiter de bal op de stip legde. Bovendien kreeg de Oranje-international de rode kaart voorgehouden. Vanuit de strafschop schoot Gilberto Silva Arsenal op voorsprong.

Met nog iets meer dan een kwartier op de klok bracht Mickaël Essien beide ploegen weer op gelijke hoogte. Kort daarna scoorde ook Joe Cole nog maar hij stond in buitenspelpositie waardoor de 1-1 de eindstand werd en Manchester United de nieuwe kampioen van Engeland.

Submitter:  Bron: FOK!sport