Canas verliest door opgave bij voorsprong

Guillermo Canas heeft in winnende positie opgegeven op het ATP toernooi in Munchen. Bij een met 6-4 gewonnen set en een 2-1 achterstand in de tweede set gaf Canas op.

Canas heeft last van een buikspierblessure en neemt rust. Het was zijn derde nederlaag op gravel dit seizoen.

Het toernooi in Duitsland verloor in de eerste ronde publiekslieveling en de nummer een geplaatst Tommy Haas. Hij verloor met twee keer 6-4 van Sebastian Grosjean.

De tweede Duitser in het schema, Florian Mayer, verloor in 52 minuten van Tomas Berdych. 6-2, 6-1. Alexander Waske en Benjamin Becker bereikte wel de tweede ronde op het thuistoernooi. Dat ging ten koste van Radek Stepanek en Zimonjic.

In Estoril verloor Fernando Gonzalez in de eerste ronde van Paul Henri Mathieu. De Chileense finalist van de Australian Open haalde slechts 6 games.