'Bayern akkoord met Klose én Toni'

Er gaan geruchten dat Bayern München een flinke slag heeft geslagen wat betreft de voorhoede voor volgend seizoen. De Süddeutsche Zeitung beweert namelijk dat de Duitse club overeenstemming heeft bereikt met Miroslav Klose én Luca Toni.

De komst van Toni moet nog officieel bevestigd worden, maar volgens de Duitse krant is de transfer nagenoeg rond. Dit zou dan betekenen dat de aanvaller van Fiorentina vanaf volgend seizoen in het shirt van Der Rekordmeister te bewonderen zou zijn.

Ook Klose zou inmiddels hebben laten weten dat hij de overstap naar Bayern München zal maken. Zijn huidige werkgever, Werder Bremen, heeft in ieder geval nog tijd om na te denken. De Duitse aanvaller zou na volgend seizoen transfervrij kunnen vertrekken óf de speler vertrekt komende zomer al. Dit zou dan wel betekenen dat de club uit Bremen ongeveer 15 miljoen euro op de bankrekening bij mag schrijven.

Ondanks alle geruchten zit er ook nog een grote maar aan het hele verhaal. Werder Bremen zou namelijk nog geen officieel bericht van Bayern München hebben ontvangen. Dit is in strijd met de reglementen van de wereldvoetbalbond (FIFA). Daar komt nog eens bij dat de Hanseaten vooralsnog niet de intentie hebben om mee te werken aan de overgang van Klose.

"We hebben met Klose afgesproken dat we eventueel tegemoet komen aan zijn wensen als het gaat om een overgang naar het buitenland. Deze afspraak geldt niet voor de Bundesliga", liet Klaus Allofs, manager van Werder Bremen, eerder al weten. Het is inmiddels geen geheim meer dat Klose en Bayern München al gesprekken hebben gevoerd. De Duitse aanvaller had hiervoor ook al een conversatie met de club, maar heeft hiervoor inmiddels zijn excuses aangeboden bij zijn huidige werkgever.


Luca Toni en Miroslav Klose