Van Nistelrooij dicht bij record

Ruud van Nistelrooij is bezig om in zijn eerste seizoen een 44 jaar oud record te evenaren. De spits van Real Madrid is buiten het eigen stadion namelijk dodelijk trefzeker.

Van Nistelrooij scoorde dit seizoen achttien keer voor de Madrilenen, waarvan er veertien niet in het Santiago Bernabéu stadion gemaakt werden. Het record van meeste doelpunten buitenshuis staat op naam van clublegende Ferenc Puskás met zestien treffers, en stamt uit 1963. In 1988 deed Hugo Sánchez het nog eens dunnetjes over. Real Madrid speelt dit seizoen nog twee uitduels.

De spits is ook nog steeds in de race voor de Pichichi, oftewel de Spaanse topscorerstitel. Van Gol, zoals de ex-international in Spanje wordt genoemd, staat derde op de topschutterslijst, achter Frederic Kanouté en Diego Milito. Beiden hebben negentien doelpunten, één meer dan Van Nistelrooij. Mocht het de Nederlandse spits lukken om de Pichichi te pakken, dan is het zijn vijfde topscorerstitel. Eerder deed hij dit in de Eredivisie met PSV (2x), in Engeland met Manchester United en met die zelfde club in de Champions League.