Nadal terug op gravel


Rafael Nadal staat voor de eerste keer sinds zijn overwinning op Roland Garros in 2006 weer op het gemalen baksteen. Juan Ignacio Chela was de tegenstander. Nadal won zijn partij gemakkelijk met 6-3, 6-1.

Nadal brak in de eerste game van de wedstrijd door de service van Chela heen. Dat herhaalde hij in het begin van de tweede set en daarmee was het verzet van Chela gebroken. Chela ging de wedstrijd in met de beste seizoenstart uit zijn carriere in de benen, dat mocht niet baten. Nadal won zijn 63ste partij op gravel op rij.

In de volgende ronde speelt Nadal tegen Kristof Vliegen. De Belg die in de eerste ronde een 6-0 van Marat Safin te verwerken kreeg, maar alsnog die wedstrijd won.

Op het toernooi in Monaco plaatste ook Novak Djokovic zich voor de derde ronde. Hij versloeg Gaston Gaudio met 6-1, 3-6, 6-1. Djokovic verloor vier keer zijn servicebeurt. Iets wat hem op de vorige masters in Miami in 59 servicebeurten maar een keer overkwam.

Nikolay Davydenko heeft in Monaco de twijfelachtige eer de hoogst geplaatste speler te zijn die het toernooi heeft verlaten. Hij verloor met 6-4, 6-7, 6-3 van Robin Soderling.