Sluiter twijfelt over tennisloopbaan

Raemon Sluiter geeft zichzelf nog vier maanden de tijd om zijn carrière een nieuwe impuls te geven, anders stopt hij met tennissen.

"Ik ben 29 jaar oud en slechts de nummer 142 van de wereld. Als ik in september of oktober nog steeds rond plaats 150 sta, moet ik eerlijk zijn naar mezelf toe", aldus Sluiter Aanvankelijk zou de Nederlander deze week een challengertoernooi in Marokko spelen, maar hij heeft er voor gekozen om in Almere te gaan trainen met Jong Oranje.

Na de verloren Davis Cup-wedstrijd tegen Groot-Brittannië zit de Rotterdammer in zak en as. In de nieuwe ploeg voelt hij zich niet op zijn gemak en hij miste voormalig captain Tjerk Bogtstra en diens begeleidingsteam. "Ik ben door een Britse snotneus van negentien jaar simpel opzij gezet", zei Sluiter na dat weekend. "Het komt hard aan dat ik telkens met mijn beperkingen word geconfronteerd. Talenten als Djokovic ontwikkelen een nieuwe trend. De realiteit is dat ik steeds verder achterop raak. Kan ik nog een stap voorwaarts maken? Kan ik nog iets betekenen?"