Goudmijntje verlaat hockeyveld voorgoed

Het is voorbij na dit seizoen. De 33-jarige Mijntje Donners hangt na de laatste wedstrijd haar hockeystick symbolisch aan de wilgen om andere dingen te gaan doen. Na 18 seizoenen tophockey - dus begonnen op haar 15e! - heeft de speelster van Den Bosch het wel gezien.

"Ik kijk met veel plezier terug op een mooie carrière. Ik hoop dat ik mijn loopbaan de komende weken met Den Bosch in de play-offs en de Europa Cup een mooie afsluiting kan geven."

Nog één keer vlammen, zo lijkt Donners te impliceren. Na een (volgens eigen zeggen) verrassende bronzen medaille in 1996 in Atlanta, kende Donners nog vele successen. De lands- en Europese kampioenschappen met haar Den Bosch (ze heeft nooit ergens anders gespeeld), winst in de Champions Trophy: de lijst is indrukwekkend. Maar nooit die gouden Olympische medaille; die droom was echter in 2004 al voorbij toen Donners besloot niet meer voor Nederland uit te komen na Athene. Nu is het dus ook over en uit wat betreft het Nederlandse hockey. "Ik heb heel lang gespeeld, maar het wordt na dit seizoen tijd voor andere dingen", aldus Donners.