Chelanga wint, Marathon gestaakt

Een zonnig Rotterdam was aan het einde van de ochtend het strijdperk voor duizenden atleten. Bij een temperatuur van rond de 25 graden wist de Keniaan Chelanga als eerste de eindstreep op de Coolsingel te bereiken in 2:08.20.

Chelanga vormde lang een kopgroep met zijn langdenoten Solomon Bushendich en Patrick Ivuti ook maakte de Japanner Takayuki Matsumiya deel uit van deze groep. Na ruim 30 kilometer moest Bushendich als allerlaatste lossen. In de slotfase kreeg Chelanga het nog even moeilijk toen de Keniaan last kreeg van kramp. Chelanga wist op de finish ondanks de kramp een voorsprong van twee minuten op de nummer twee Matsumiya te behalen.

Luc Krotwaar is voor de zevende maal in zijn carrière de nationale titel op de Marathon te behalen. Krotwaar finsihde in een tijd van 2:15.27. Bij de vrouwen wist

Update @ 14:50

Op last van burgermeester Ivo Opstelten is besloten de Marathon van Rotterdam te staken. De lus naar het Kralingse Bos is eruit gehaald zodat de lopers nu direct de Coolsingel op lopen en daar hun medaille op kunnen halen.

Negentien mensen- voor het merendeel lopers- zijn onwel geworden. Tien van heb zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De anderen konder ter plekke worden behandeld.

Submitter:  Bron: FOK!sport / NOS