PSV wil sowieso opvolger Cocu

De trainer van PSV, Ronald Koeman, wil sowieso een opvolger voor middenvelder Phillip Cocu. Koeman hoopt dat de 36-jarige Cocu nog een jaar in Eindhoven blijft, maar hij rekent daar niet op.


"Wij halen sowieso een opvolger", aldus de trainer van de Eindhovenaren. Cocu heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst. "Ik zeg regelmatig tegen hem dat we graag willen dat hij blijft. Maar ik denk niet dat wij invloed hebben op zijn beslissing," aldus Koeman.

Als mogelijke opvolgers van Cocu noemde Koeman de namen van Giovanni van Bronckhorst en Boudewijn Zenden. "Zij zouden het kunnen. Ook nationaal zie ik wel iemand die voor die rol in aanmerking komt. Maar op namen ga ik verder niet in."

Cocu zelf zegt dat het een goede keuze van PSV is om op zoek te gaan naar een opvolger. "Dat moeten ze ook doen. Ook als ik doorga. Dan kan ik misschien ook af en toe een wedstrijd rust nemen. Ik heb nog geen beslissing genomen. De club weet hoe ik over de situatie denk en ik weet hoe de club er over denkt. Waar het vanaf hangt? Van zoveel factoren en die ga ik nu niet allemaal noemen."