Uitslag Grand Prix van Maleisië

Fernando Alonso heeft de Grand Prix van Maleisië gewonnen. Zijn teamgenoot Lewis Hamilton maakte er een perfect resultaat voor McLaren van. Ferrari moest genoegen nemen met de derde en vijfde plaatsen. Christijan Albers viel uit.

Rubens Barrichello startte de race vanuit de pitstraat nadat hij zijn motor had laten wisselen. Bij de start gaf McLaren Ferrari het nakijken. Hamilton pakte de tweede plaats, achter Alonso, die al bij het wegaccelereren de leiding had gepakt. Stuil was de eerste uitvaller, hij spinde in de vierde bocht het grind in. Liuzzi moest al na de tweede ronde een nieuwe neus halen.

Massa begon direct aan te dringen bij Hamilton. Hamilton bleek echter niet makkelijk te verschalken en Massa moest meerdere malen zijn meeredere bekennen in de McLarencoureur. Ondertussen kreeg de Braziliaan ook Raikkonen om zijn oren. In de vijfde ronde werd Massa in een fout gedwongen en schoot hij het gras op. Hij werd gepasseerd door Räikkönen en Heidfeld.

Albers kon na acht ronden uitstappen in de pits. Zijn motor moest geblust worden door zijn pitcrew. Ook Kubica was vroeg binnen en had wat problemen tijdens zijn pitstop, maar kon uiteindelijk wél wegkomen. Wurz was goed bezig en klom al snel op richting de top tien. Ondertussen kon Alonso zijn voorsprong op zijn teamgenoot makkelijk uitbreiden tot meer dan vijftien seconden.

Massa opende de serie pitstops van de koplopers in de zeventiende ronde. Een ronde later kwam ook Alonso binnen, samen met Räikkönen. De Fin kwam op de zesde plaats terug op de baan, vlak voor zijn landgenoot Kovalainen. De pitstops zorgde niet voor belangrijke wijzigingen in de top vijf, al verloor Alonso wel een groot deel van zijn voorsprong. In zijn tweede stint kon de Spanjaard echter weer makkelijk wegrijden van de concurrentie.

Kubica moest al vroeg naar binnen voor een tweede stop, ditmaal om een nieuwe neus te halen. Ook David Coulthard zocht vóór de tweede serie pitstops de pitstraat op, maar de Schot moest de wagen de garage in rijden. De serie stops werd geopend door Hamilton en twee ronden later kwam ook Alonso binnen, die met een foutloze stop op de tweede plaats de baan op kwam, wat na de stops van Ferrari weer de leiding werd.

Nick Heidfeld reed een sterke race. Door de fout van Massa aan het begin van de race kwam hij voor de Ferrari en reed de wedstrijd op de vierde plaats uit. Nico Rosberg reed lange tijd in de punten, maar moest in de eindfase van de race de wagen aan de kant zetten.

Pas in de laatste ronden voor de finish kwam er wat spanning in de race. Räikkönen reed het gat naar Hamilton's tweede plaats dicht en begon aan te dringen bij de Brit. Hij kon echter geen vuist maken en moest genoegen nemen met de derde plaats. Hamilton pakte zijn tweede podium in twee races, zijn teamgenoot Alonso won met een voorsprong van meer dan zeventien seconden de wedstrijd.

Uitslag

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Fernando AlonsoMcLaren Mercedes 1:32:14.930
2 Lewis HamiltonMcLaren Mercedes + 17.557
3 Kimi RäikkönenScuderia Ferrari + 18.319
4 Nick HeidfeldBMW F1 + 33.777
5 Felipe MassaScuderia Ferrari + 36.705
6 Giancarlo FisichellaRenault F1 + 65.638
7 Jarno TrulliToyota Racing + 70.132
8 Heikki KovalainenRenault F1 + 72.015
9 Alexander WurzWilliams + 89.924
10 Mark WebberRed Bull Racing + 93.556
11 Rubens BarrichelloHonda Racing F1 + 1 ronde
12 Jenson ButtonHonda Racing F1 + 1 ronde
13 Takuma SatoSuper Aguri F1 + 1 ronde
14 Scott SpeedScuderia Toro Rosso + 1 ronde
15 Ralf SchumacherToyota Racing + 1 ronde
16 Anthony DavidsonSuper Aguri F1 + 1 ronde
17 Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso + 1 ronde
18 Robert KubicaBMW F1 + 1 ronde
- Nico RosbergWilliams motor
- David CoulthardRed Bull Racing remmen
- Christijan AlbersSpyker F1 motor
- Adrian SutilSpyker F1 spin

Submitter:  Bron: FOK!sport