Masters of Formula 3 naar Zolder

De Masters of Formula 3 zal dit jaar van 3 tot en met 5 augustus plaats vinden op het circuit van het Belgische Zolder. De organisatie van het evenement blijft in handen van Circuit Park Zandvoort en het evenement blijft ook Zandvoort Masters of Formula 3 heten.

De organisatie moest op zoek naar een andere locatie, nadat de Raad van State een eerder verleende milieuvergunning voor extra lawaaidagen op Zandvoort weer introk. "We vinden het nog steeds uitermate jammer dat de Masters niet op Zandvoort kunnen plaatsvinden, maar met Zolder hebben we een goed alternatief", aldus circuitdirecteur Hans Ernst die benadrukt dat het om een tijdelijke oplossing gaat. Het is de bedoeling om de Masters in de toekomst weer naar Zandvoort zal terugkeren. "Dit evenement hoort gewoon bij Zandvoort."

De Zandvoort Masters of Formula 3 geldt als de belangrijkste internationale Formule 3-race. In het verleden werd hij onder meer gewonnen door David Coulthard, Jos Verstappen, Takuma Sato, Christian Klien en Lewis Hamilton.