Uitslagen Engeland speelronde 31

Afgelopen zaterdag wist Liverpool al met 4-1 van Arsenal te winnen. Chelsea had het moeilijk, maar wist uiteindelijk dankzij Kalou toch te winnen van laagvlieger Watford.

Chelsea leek de Engelse titel uit het hoofd te kunnen zetten. Maar Salomon Kalou voorkwam een teleurstellende resultaat tegen hekkensluiter Watford. Chelsea-keeper Petr Cech moest verschillende keren redden op inzetten van Damien Francis en Steve Kabba. Bovendien liet zijn collega Ben Foster zich ook niet onbetuigd bij pogingen van onder meer Michael Ballack en Didier Drogba. In de allerlaatste minuut moest Foster dan toch het hoofd buigen. De goalie was kansloos op een inzet van invaller Salomon Kalou, die een voorzet van Andrei Sjevtsjenko van twaalf meter raak kopte.

Tot halverwege de tweede helft hield Blackburn Rovers stand op Old Trafford tegen Manchester United. Het kwam zelfs op 1-0 door een treffer van Matt Derbyshire. Een kwartier had de ploeg van Alex Ferguson na de gelijkmaker van Paul Scholes nodig om de leiding te nemen. Michael Carrick, Ji-Sung Park en Ole Gunnar Solskjær wisten er alsnog een grote overwinning van te maken.

Wigan Athletic moet zich meer zorgen gaan maken. De formatie van Denny Landzaat en Arjan de Zeeuw, die beiden in de basis startten, zakte nog dichter naar de rode streep na nederlaag tegen Charlton Athletic. Beide ploegen verdienden geen overwinning, maar een late strafschop van Darren Bent besliste de wedstrijd alsnog in het voordeel van de thuisclub.