Uitslagen Frankrijk Speelronde 30

In de Franse competitie stond dit weekend speelronde 30 op het programma. De lijstaanvoerder, Olympique Lyon, speelde in de beker tegen Girondins Bordeaux en speelde geen competitiewedstrijd. Hieronder volgt een overzicht van het afgelopen weekend.

Valenciennes, de ploeg van Patrick Paauwe, is er in geslaagd om het lastige uitduel met Lille te winnen. Na negentig minuten spelen stond er 0-2 op het scorebord. Beide treffers vielen na rust. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd wist Geoffrey Doumeng te scoren. In de laatste minuut voegde Eric Hassli nog een doelpunt aan het totaal toe. Door de overwinning zorgt Valenciennes ervoor dat ze even uit de degradatiezorgen zijn. Lille laat dure punten liggen in de strijd voor een ticket in de Champions League van volgend seizoen.

Ook Olympique Marseille morste punten in de strijd om zich te plaatsen voor de Champions League. De Zuid-Franse club verloor het uitduel met Lorient (2-1). De eerste treffer van Lorient werd na een uur spelen gemaakt. Rafik Saifi liet twee verdedigers van de tegenpartij staan en kopte een voorzet van Pierre-Andre Gignac binnen. Een kwartier later werd de voorsprong uitgebreid door een goals van Ulrich Le Pen. Tien minuten voor tijd scoorde Djirbil Cissé nog tegen, maar toen was het pleit al beslecht.