[CCWS] Doornbos naar Minardi Team USA

Robert Doornbos zal komend seizoen in de Champ Cars uitkomen voor Minardi Team USA. Darmee wordt officieel bevestigd wat iedereen al geruime tijd vermoede. Doornbos heeft in de winter al enkele malen getest voor het team van Paul Stoddart.

Doornbos en Stoddart zijn geen onbekenden van elkaar. In 2005 liet de Australische Stoddart de Nederlander al acht races invallen bij Minardi in de Formule 1. In die periode heeft Doornbos een goede indruk achtergelaten bij de voormalige Minardi-teambaas. Stoddart, die afgelopen winter samen met Harry Muermans het CTE-HVM team overnam, heeft zijn voorkeur voor de Nederlander nooit onder stoelen of banken gestoken.

"Natuurlijk is dit team niet te vergelijken met de Formule 1-renstal, maar ook hier is de echte Minardi-sfeer aanwezig. Dat familiegevoel, die nauwe onderlinge band, daar houd ik van. Daarnaast is het team gewoon goed en hebben we samen flink wat progressie geboekt tijdens de tests. Dat ik weer eens een heel seizoen kan racen is alleen maar goed voor mij, ik kijk er naar uit. Hopelijk kan ik races winnen en me mengen in de titelstrijd," klinkt het tevreden uit de mond van Robert Doornbos.

Teamgenoot van Doornbos wordt de Engelsman Dan Clarke. Clarke kwam vorig seizoen reeds uit voor de voorloper van het huidige team, CTE-HVM. De Brit werd in zijn debuutseizoen werd de Brit tweede in het Rookie-kampioenschap, haalde een pole-position en eindigde één keer op het podium.

De eerste race van het seizoen zal op 8 april verreden worden in Las Vegas.