Monteiro: "Ik reed bijna bij STR"

Tiago Monteiro heeft in een interview verteld dat hij in gesprek is geweest met Scuderia Toro Rosso over een stoeltje dit seizoen. Daarom zou het team ook pas op het laatste moment de rijders bekend hebben gemaakt. Uiteindelijk koos het team ervoor haar rijdersduo te behouden.

Volgens de Portugees scheelde het maar een haar, of hij had dit jaar in de Toro Rosso gereden: "De onderhandelingen met Toro Rosso gingen een tijd erg goed, maar daarna werd het lastiger, omdat Red Bull besloot hun rijders nog een kans te geven. Ik zat er echt heel dicht bij, en het ging door tot het eind. Daardoor duurde het zo lang tot ze hun rijders bekend hadden gemaakt. Ik ben niet teleurgesteld over Spyker, maar ik was zo dicht bij Toro Rosso, dat ik daar wel teleurgesteld over ben."

"Het budget bij Toro Rosso is een stuk lager dan wat Spyker nodig had. Wat betreft sponsoren, was het dus een stuk beter. Zoals je je kunt voorstellen is Red Bull zaken- en marketing-technisch een stuk sterker. Dus dat was altijd wel goed vanuit het perspectief van rijder", besluit Monteiro over Toro Rosso.