Boulahrouz ontevreden over tribuneplaats

Khalid Boulahrouz reageerde verbaasd toen de verdediger van vernam dat hij tijdens de wedstrijd tegen Roemenië (0-0) op de tribune plaats mocht nemen. De speler van Chelsea behoorde namelijk niet tot de selectie van achttien spelers die bondscoach Marco van Basten had samengesteld.

"De bondscoach vertelde op zaterdagochtend dat ik niet bij de selectie zat", lichtte een chagrijnige Boulahrouz toe. "Ik heb hem vervolgens direct om uitleg gevraagd en deze uitleg heeft hij gegeven."

"Of ik me kon vinden in deze uitleg? Nou, natuurlijk niet. Als voetballer wil je altijd spelen. Wat Van Bastens argumenten waren om mij op de tribune te zetten, houd ik binnenskamers. Voor mij is het nu gewoon belangrijk om naar de toekomst te kijken. Dit laten we achter ons, we moeten op naar Slovenië", vervolgde de rechterverdediger.

Dinsdag vertrekt het Nederlands Elftal richting Slovenië voor de volgende wedstrijd in het kader van de kwalificatie voor het Europees kampioenschap van 2008. Een dag later treedt het keurkorps van bondscoach Van Basten aan tegen het eerdergenoemde land.