McClaren: "Enorm teleurstellend"

Engeland is er dit weekend weer niet in geslaagd om een wedstrijd tijdens de EK kwalificatie te winnen. Ditmaal kwam de ploeg van bondscoach Steven McClaren niet verder dan geen gelijkspel tegen Israël (0-0). De voorgaande wedstrijden tegen Macedonië (0-0) en Kroatië (2-0) werden ook niet gewonnen.

"Dat baart me zorgen", aldus McClaren. "Dit is enorm teleurstellend, vooral omdat we voldoende kansen hebben gehad om deze wedstrijd naar ons toe te trekken. We hadden deze wedstrijd gewoon moeten winnen, we hebben hier twee punten verloren."

"We zijn niet meedogenloos genoeg. We hebben voldoende spelers die een goal kunnen maken, maar tegen Israël misten we schepte in de afronding. Natuurlijk baart me dit zorgen. Maar aan de andere kant: het is beter om kansen te missen, dan om geen kansen te creëren."

De twee concurrenten van Engeland, Rusland en Kroatië, zegevierde wel in hun wedstrijden. Mede hierdoor is de achterstand ten opzichte van de Russen al opgelopen tot drie punten. McClaren: "We moeten nu de koppen bij elkaar steken. Er zijn nog voldoende duels te spelen, zoals komende woensdag tegen Andorra. Daar moeten we drie punten pakken, dat is een vereiste."