[WTCC] BMW hoopt gewichtsvoordeel te behouden

Tijdens afgelopen raceweekend in Curitiba kregen de BMW-coureurs een gewichtsvoordeel van 15 kilo toebedeeld. De BMW-coureurs zouden namelijk in het nadeel zijn bij de rollende start aangezien zij een achterwielaangedreven-bolide besturen. BMW hoopt dit gewichtsvoordeel de rest van het seizoen te behouden.

Dit seizoen is de vliegende start nieuw in het WTCC-kampioenschap. Bij het samenstellen van de reglementen is er een bepaling opgenomen dat achterwielaangedreven bolides dertig kilo zwaarder moeten zijn, vanwege hun voordeel bij een staande start. De achterwielaangedreven BMW’s zouden dus dubbel benadeeld worden.

Tijdens het raceweekend in Curitiba gingen de meesten er nog vanuit dat de gewichtsreductie alleen opging voor dat weekend. Na dit weekend zou dan een evaluatie plaatsvinden. Echter verklaard Mario Theissen, motorsport directeur van VMW anders: "Ik heb de toezegging van Jonathan Ashman, de voorzitter van de toerwagencommissie, dat die reductie van 15 kilo voor het hele seizoen geldt."

Gezien de dominantie van BMW tijdens beide races in Curitiba valt te verwachten dat de andere teams (Alfa en Chevrolet) bezwaar zullen aantekenen tegen deze beslissing. Wordt ongetwijfeld vervolgd.