WK Cricket: Nederland kansloos tegen Zuid-Afrika

De Nederlandse Cricketers hebben op het wereldkampioenschap een kansloze nederlaag geleden tegen Zuid-Afrika. Zuid-Afrika kwam tot een score van 353 runs voor 3 wickets. Een record voor een ééndaagse wedstrijd. Nederland zette daar 132 runs voor 9 tegenover.

De wedstrijd op het eiland St. Kitts werd al met 10 overs ingekort tot 40 vanwege hevige regenvanval. Ondanks de inkorting kwam Zuid-Afrika alsnog tot een recordscore. Desondanks begon Nederland sterk aan de wedstrijd. Wicketkeeper Jeroen Smits maakte op de tweede bal van bowler Billy Stelling de Zuid-Afrikaan Ab de Villiers uit met een vangbal. Vervolgens liet Zuid-Afrika Nederland kansloos en Herschelle Gibbs vestigde nog een record door tegen bowler Daan van Bunge als eerste in de historie van het WK de zes ballen met zes runs per bal te beantwoorden. Voor Nederland was Ryan ten Doeschate met 57 runs de meest scorende speler.

Nederland moet het in de poule nog opnemen tegen Australië en Schotland. De beste 2 landen plaatsen zich voor de volgende ronde.