Uitslag Fenerbahçe - AZ

In Istanbul speelde AZ tegen Fenerbahçe in het UEFA-cup toernooi. In het zeer doelpuntrijke duel werd maarliefts zes maal gescoord. De wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel.

Al snel in de wedstrijd enkele aardige kansen voor de Turkse ploeg, benut werden ze echter niet. De beste kans voor AZ kwam na bijna tien minuten. Op randje buitenspel kreeg Danny Koevermans de bal, zijn schot kon door doelman Demirel gepakt worden. Na een kwartier gespeeld te hebben een prima aanval van de Alkmaarders. Koevermans, wederom bijna buitenspel, bracht de bal bij Martens. Uiteindelijk was het Demy de Zeeuw die de bal in het lege doel kon tikken.

Ondanks het betere spel van AZ moest het wel toestaan dat Fenerbahçe op gelijke hoogte kwam. Een voorzet van de Turken belandde op de hak van Tim de Cler en vervolgens op de voet van Tümer die de bal achter Boy Waterman knalde. Na de gelijkmaker begon Fenerbahçe te zoeken naar de tweede, de beste mogelijkheid was voor Deivid. Zijn doelpoging belandde gelukkig voor AZ op de paal, eerder had zijn teamgenoot de Alkmaarse doelman al op zijn weg gevonden.

Een mooie combinatie tussen Martens en Jenner was het laatste wapenfeit van de eerste helft. Het bij zo nu en dan slordig spelende AZ was in tweede helft niet in staat om het de thuisploeg moeilijk te maken. Wel kwam het wederom op voorsprong, binnen een minuut troffen de schutters van AZ tweemaal doel. Eerst bracht Boukhari feest bij de meegereisde supporters door vanaf de zestien meter de bal achter de versteende doelman te schieten. Vrijwel direct daarna mocht de ingevallen en vrijstaande Jenner het derde doelpunt laten aantekenen.

AZ kwam goed weg toen de arbiter geen strafschop zag in het shirtje trekken van Gijs Luirink. Eerder al was de ploeg op 2-3 gekomen. Net als in de eerste helft wist AZ ook nu niet de 2-3 voorsprong vast te houden. Een schitterend doelpunt van weer Tümer bracht de stand weer in evenwicht. Kort voor tijd nog een prima mogelijkheid voor Dembele maar het zat hem niet mee waardoor de kans om de leiding weer te nemen vergooid was. Door het 3-3 gelijke spel heeft AZ wel een prima uitzicht op de volgende ronde.