Renault kent tegenslag op laatste testdag

Renault F1 kende vandaag tijdens de laatste testdag op Barcelona flink wat tegenslag. Door mechanische problemen stonden beide bolides lang in de pitbox.

Aan het einde van de ochtend begonnen de problemen voor Giancarlo Fisichella. Die kon daardoor pas halverwege de middag verder gaan met zijn testprogramma. De Italiaan testte voornamelijk het aerodynamische pakket en daarnaast ook enkele set-ups. Hij eindigde de dag op een negende positie. Heikki Kovalainen zou vandaag een overvol programma hebben om een juiste set-up te vinden voor de bolide, maar omdat ook zijn wagen door mechanische problemen getroffen werd maakte het team de beslissing om de wagen in gereedheid te brengen voor de volgende test in Bahrein.

Christian Silk, de Chief Test Engineer van Renault, was desondanks niet ontevreden over de algehele testdagen: "Dit was wederom en erg drukke test voor het team, met race- en kwalificatie simulaties op de eerste dag, gevolgd door set-up programma's op de volgende twee dagen. We hebben veel van het programma af kunnen werken en hebben vooruitgang geboekt, maar we hebben nog wat onbeantwoorde vragen. Daarom kijken we uit naar de test in Bahrein volgende week."