Spyker test zonder problemen

De eerste grote test voor Spyker F1 dit seizoen zit erop. Het Nederlandse team voltooide vandaag de derde en laatste dag van de tests in Barcelona.

Spyker kwam met één bolide naar Spanje en waar Adrian Sutil de eerste dag de de F8-VII aan de tand mocht voelen, reed Christijan Albers de overige twee dagen. Het team reed afgelopen drie dagen meer dan 1.600 kilometer en heeft daar veel van geleerd. Chief technical officer Mike Gascoyne was ook na de laatste dag een tevreden man: "Het programma van vandaag bestond voornamelijk uit het proberen te begrijpen hoe de nieuwe Bridgestone banden werken tijdens de lange stints, en hoe ze reageren in de eerste ronden, wanneer ze nog nieuw zijn. Dat was niet makkelijk om ze precies te begrijpen, maar we hebben enkele antwoorden gekregen en daarmee kunnen we doorgaan naar Valencia in een goede vorm. Ook de betrouwbaarheid was vandaag uitstekend, zonder echte mechanische problemen en daardoor hebben we ons programma helemaal af kunnen werken. Ik wil iedereen feliciteren in de fabriek en op het circuit die ervoor hebben gezorgd dat de wagen hier aanwezig is, zelfs met een beperkt aantal onderdelen hebben we drie uitstekende dagen gehad. Deze eer komt toe aan al het harde werk."

Ook Albers toonde zich tevreden: "We hebben vandaag wederom progressie geboekt met de rondetijden, maar natuurlijk was ik graag nog wat sneller geweest, maar we hebben ons best gedaan en het team heeft erg hard gewerkt. Ik ben blij met de resultaten, maar als coureur wil je altijd sneller, maar ik denk dat we op de goede weg zijn om dit voor elkaar te krijgen.We weten dat we nog een lange weg te gaan hebben, maar we kunnen tenminste wel vechten. Ik ben blij dat ik afgelopen dagen veel kilometers heb kunnen maken, want dat maakt je als coureur beter." Albers reed vandaag naar een zeventiende positie op 2,1 seconden van David Coulthard, die vandaag de snelste coureur bleek.

Spyker zal volgende week naar Valencia afreizen waar ze dit keer met twee bolides zullen gaan testen. Behalve Sutil en Albers zullen dan ook testcoureurs Fairuz Fauzy, Giedo van der Garde en Adrian Valles hun eerste kilometers gaan maken.