Uitslagen Italië speelronde 22

In Italië werd dit weekend de 22e speelronde in de Serie A gespeeld. Hieronder alle uitslagen, het programma en de huidige stand in de Serie A

Chievo Verona verliest van Internazionale

Internazionale kwam op bezoek bij Chievo Verona. De lijstaanvoerder zat na een minuut al op rozen. Via Dejan Stankovic kwam de bal op de voet van Adriano terecht die hier wel raad mee wist: 0-1. Tot de rust bleef het 0-1 voor de Nerazzurri, na de pauze verdubbelde Hernan Crespo de score en bezorgde Inter zodoende de vijftiende overwinning op rij.

AS Roma blijft in spoor Inter

Francesco Totti opende de score voor AS Roma met een rake kopbal. De nummer twee uit de Serie A heeft er alle belang bij om geen punten te verliezen, vooral omdat Internazionale blijft winnen. De kleine voorsprong van Roma werd een kwartier na het doelpunt van Totti verdubbeld door Simone Perrotta. Om definitief zeker te zijn van de drie punten maakte Rodrigo Taddei kort voor tijd nog de 0-3.

AC Milan te sterk voor Livorno

Opnieuw een overwinning voor AC Milan, ditmaal werd Livorno verslagen met 2-1. De thuisploeg was op voorsprong gekomen via Gennaro Gattuso. Livorno, dat al negen maal op rij niet wist te winnen, kwam nog wel op gelijke hoogte via Cristiano Lucarelli. Veel maakte dat niet uit, Marek Jankulovski zorgde ervoor dat de drie punten in San Siro bleven. Tussen de bedrijven door, bij een 1-1 tussenstand, bracht Carlo Ancelotti Ronaldo binnen de lijnen. Clarence Seedorf startte in de basis maar werd in de 75e minuut gewisseld.