Nuyens pakt eindwinst Ster van Bessèges

Nick Nuyens heeft zich tot winnaar gekroond van de 37e editie van de Ster van Bessèges. De leidersplaats van de Vlaamse Cofidis-coureur kwam in de laatste etappe, die gewonnen werd door Sébastien Chavanel (Bouygues Telecom), niet meer in gevaar.

De slotetappe van de Franse rittenkoers, over 148 kilometer van Gagnières naar Bessèges, werd gekleurd door een kwartet dat al vroeg na de start ontsnapte. De vier waren de Fransen Nicola Crosbie (Bouygues Telecom), Michaël Blanchy (Babes Only Flanders), Christophe Laurent (Crédit Agricole) en de Belg Mario Ickx (Jartazi). Zij sprokkelden een maximale voorsprong van bijna vijf minuten bij elkaar, maar Unibet en Tinkoff lieten niet begaan.

In de slotfase lagen er nog een paar heuveltjes die enkele renners inspireerden om de sprinters middels een ultieme vluchtpoging alsnog een loer te draaien, maar ook zij hielden geen stand. Nipt voor de rode vod werd de laatste ontsnapping teniet gedaan, waardoor een groepsspurt het logische gevolg was.

In de massasprint was Sébastien Chavanel, de jongere broer van Sylvain, de snelste. Hij rekende nipt af met de Italiaan Angelo Furlan (Crédit Agricole), winnaar van de eerste rit, en de Belg Pieter Mertens (Predictor-Lotto).

Uitslag vijfde etappe:

#CoureurPloegTijd
1.Sébastien Chavanel (Fra)FDJ3:10.46
2.Angelo Furlan (Ita)C.Az.t.
3.Pieter Mertens (Bel)PDLz.t.
4.Geoffroy Lequatre (Fra)COFz.t.
5.Freddy Bichot (Fra)AGRz.t.

Eindklassement:

#CoureurPloegTijd
1.Nick Nuyens (Bel)COFn.n.b
2.Vasil Kiryienka (WRu)TCS0.08
3.Preben Van Hecke (Bel)PDL0.10
4.Kevin De Weert (Bel)COF0.18
5.Sébastien Minard (Fra)COF0.39