Judoka Elmont wint Super World Cup

Guillaume Elmont (-81 kg.) heeft de Super World Cup van Parijs op zijn naam geschreven. In de finale versloeg hij de Algerijn Aberahmane Benamadi. Het is de tweede keer dat Elmont het toernooi in Parijs wint, dat bekend staat als het officieuze wereldkampioenschap.

Het ging lang gelijk op in de eindstrijd. Benamadi kreeg al snel een shido (straf) voor passiviteit, waardoor Elmont een koka (kleinste punt) voorkwam. Even later was het echter Elmont zelf die niet genoeg aanviel en een straf kreeg. De stand kwam hierdoor weer in evenwicht.

Met nog slechts vijftien seconden te spelen scoorde Elmont uiteindelijk een waza-ari (op een na hoogste score) en dat bleek genoeg voor de winst.

Tot nu toe wonnen in totaal twaalf Nederlanders de Super World Cup in Parijs (voorheen een Super-A toernooi). Elmont is de eerste mannelijke judoka die het toernooi twee maal op zijn naam weet te schrijven. Bij de vrouwen gingen Angelique Seriese en Edith Bosch hem voor.

Oud-olympisch kampioen Mark Huizinga (-90 kg.), Marhinde Verkerk (-78 kg.) en Carole Uilenhoed (+78 kg.)wonnen bronzen medailles. Het was de derde keer dat Huizinga in Parijs op het podium stond. In 2002 wist hij het toernooi te winnen.

Bekijk alle uitslagen op EJU