[Darts] Masters of Darts uitslagen dag 1

Vandaag is het Masters of Darts toernooi van start gegaan. Maar liefst 2.200 toeschouwers zijn getuige van de strijd tussen Engeland en Nederland, waarin wordt bepaald welk dartsland de beste is. De sfeer in de zaal is uitstekend en het belooft een leuke week met topdarts te worden.

Uitslagen dag 1

Jelle Klaasen – Mervyn King 0-3

In een vrij eenzijdige wedstrijd heeft Mervyn King weten te winnen van Jelle Klaasen. Klaasen zat vanaf het begin niet lekker in de wedstrijd en haalde slechts bij vlagen een acceptabel niveau. Mervyn King daarentegen deed waar hij bekend om staat, constant hoge scores gooien. Op de momenten dat King het liet liggen op de dubbels wist Klaasen daar niet van te profiteren. Pas in de derde set wist Klaasen aan te klampen bij de Engelsman. Desondanks ging de winst overtuigend naar Mervyn King.


Michael van Gerwen – Phil Taylor 3-0

In een spannende en goede partij heeft Michael van Gerwen gewonnen van Phil Taylor. De uitslag is wellicht wat vertekend, maar de overwinning is zeker verdiend. Beide spelers kwamen goed uit de startblokken. Hoge scores werden afgewisseld met goede finishes. Beide spelers hielden dat ook de gehele wedstrijd vol. Alle gespeelde sets gingen over de volledige lengte. Van Gerwen maakte op de beslissende momenten het verschil met hoge finishes. Om de tweede set te beslissen gooide de Nederlander een 170 finish, in de beslissende leg in de derde set gooide Van Gerwen een 164 finish.

Raymond van Barneveld – Peter Manley 2-3

In een vreemde wedstrijd heeft Peter Manley gewonnen van Raymond van Barneveld. Van Barneveld zat in het begin van de wedstrijd niet lekker in zijn vel. Manley daarentegen stond ontspannen te gooien. Manley wist de eerste set te beslissen met een knappe 130 finish. Manley won ook de tweede set, die ook nu weer gelijk opging. Van Barneveld wist terug te komen in de wedstrijd na winst in de derde set. In de vierde set leek Van Barneveld helemaal op te leven. Ook de vierde set ging naar de Hagenaar. In de vijfde en beslissende set nam Van Barneveld een 2-0 voorsprong. Manley vocht echter knap terug en wist de wedstrijd uiteindelijk in de tie-break te beslissen.


Roland Scholten – Colin Lloyd 0-3

In een gelijk opgaande wedstrijd heeft Colin Lloyd gewonnen van Roland Scholten. Scholten begon goed door in de eerste set een 2-0 voorsprong te nemen. Lloyd gaf echter niet op. Hij vocht zich terug in de set en won deze ook. In de tweede set leek Lloyd langzaamaan op niveau te komen terwijl Scholten ondermaats presteerde. Ook deze set ging met 3-2 in legs naar de Engelsman. De laatste set ging, net als de twee voorgaande sets, over de volle lengte. Lloyd wist de wedstrijd te beslissen door de laatste leg knap in elf darts uit te gooien.

Vincent van der Voort – Wayne Mardle 0-3

In een bomvolle zaal had Mardle niet lang nodig om de zaal op zijn hand te krijgen. Dansend en springend op het podium wist Mardle ook op het bord te imponeren. Met hoge scores en goede finishes gaf hij Van der Voort het nakijken. De Nederlander had geen antwoord op het scorende vermogen van "Hawai 501". Van der Voort liet dat duidelijk blijken uit zijn lichaamstaal. Met name in de laatste set had dat invloed op het spel van de Nederlander. Met een knappe 122 finish maakte Mardle een eind aan de dag.


Na de eerste dag is de tussenstand 4-1 in het voordeel van Engeland. Opvallend is dat alle Engelsen gewonnen hebben, met uitzondering van Phil Taylor, de dertienvoudig wereldkampioen.

Submitter:  Bron: Fok!sport