De Ruijter naar de halve finale

Niels de Ruijter is er in geslaagd om de derde kwartfinale van Lakeside 2007 te winnen. In een matige wedstrijd was de Nederlander met 5-4 te sterk voor Gary Robson. In de negende set waren er acht legs nodig om de winnaar te bepalen.

Robson mocht de partij tegen De Ruijter beginnen. In de eerste set wist de Engelsman de eerste twee legs te winnen. Daarna kwam de Nederlander op stoom en won de daaropvolgende twee legs. Toch won Big Robbo deze set uiteindelijk door de laatste leg te pakken. Ook de tweede set ging naar Robson. Hij brak The Excellent Dude in de eerste en derde leg, waardoor hij de set won. In de derde set gingen alle vijf de legs tegen de darts in. Robson was hem begonnen, waardoor De Ruijter hem uiteindelijk op zijn naam wist te schrijven. De laatste set voor de break wist de Nederlander naar zich toe te trekken. Daardoor was de stand na vier sets 2-2.

De vijfde set wist Robson op zijn naam te schrijven. De eerste twee legs bestonden uit breaks. Daarna behielden de twee darters hun eigen leg. In de beslissende leg van deze set gooide De Ruijter twee keer 180, maar Robson wist deze met 121 alsnog uit te gooien. De zesde set ging wederom naar Big Robbo. De eerste leg wist hij de Nederlander teb breken en ook de tweede set pakte hij. Daarna won The Excellent Dude nog een leg, maar doordat Robson de vierde leg won ging ook de set naar hem.

De zevende set ging naar De Ruijter. De eerste drie legs gingen allemaal tegen de darts in, waarna de Nederlander de vierde leg, welke hij zelf begon, wist te winnen. Ook de achtste set, waarin The Excellent Dude geen leg af stond, ging naar onze landgenoot. De negende set moest uiteindelijke de beslissing brengen. De eerste twee legs in deze belangrijke set gingen met de darts mee. De hieropvolgende vier legs gingen steeds naar de darter die de leg niet was begonnen. De zevende en achtste leg gingen naar de Nederlander, waardoor hij deze kwartfinale wist te winnen.

Submitter:  Bron: FOK!sport