Scheringa twijfelt over play-offs

De voorzitter van AZ, Dirk Scheringa, heeft gisteren tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Alkmaarse club gezegd dat hij twijfelt over het sinds vorig seizoen ingevoerde play-offsysteem.

"De play-offs zijn een loterij. Het is geen goede afspiegeling van de competitie. Na dit seizoen moeten we het systeem met alle clubs evalueren," aldus Scheringa die met een goed gevoel op 2006 terugkijkt. "Ik ben enorm trots en tevreden. We hebben een schitterend stadion gekregen en doen het op voetballend gebied uitstekend. Zeker als je weet dat we na vorig seizoen zo'n tien spelers zijn kwijtgeraakt. We willen ook nu weer bij de bovenste vijf ploegen eindigen.”

Een andere doelstelling van Scheringa en AZ is om het grootste opleidingscentrum van Nederland te creren. "Maar als je in Nederland iets wilt, kijkt de overheid eerst hoe het niet kan. In de Verenigde Staten is het precies andersom. De eerste onderzoeken lopen inmiddels. We moeten ongeveer duizend procedures doorlopen. Als alles meezit kunnen we over een jaar de eerste paal de grond inslaan." Voor het nieuw te bouwen complex heeft een delegatie van AZ onder meer Glasgow Rangers bezocht. "En op internet hebben we gekeken naar andere voorbeelden in het buitenland, zoals Nancy, Schalke 04 en Olympique Marseille. We hebben ongeveer tien hectare grond nodig. Het wordt een soort voetbalschool. Uiteindelijk moet dit het beste trainingscentrum van Nederland worden.”