AZ wil binnen twee weken nieuwe keeper


AZ hoopt dat het zich binnen twee weken kan versterken met een doelman. De technisch directeur van de Alkmaarders, Marcel Brands, zei dit donderdag tijdens de nieuwjaarsreceptie.

"Maar alleen als het haalbaar is. De wens is om een jonge keeper te huren met potentie. We willen altijd de beschikking hebben over twee goede doelverdedigers."

Afgezien van de wens voor een keeper verwacht Brands tijdens de huidige periode geen andere transfers. "Daarvoor is het tijdsbestek te kort. Over een week begint de competitie alweer. Het is moeilijk om spelers in te passen. Levan Tskitishvili loopt een week proef. En misschien dat Martijn Meerdink nog een nieuwe club vindt. Hij mag nog altijd vertrekken bij ons."

AZ is al wel bezig met het volgende seizoen. De Alkmaarders hebben onder meer belangstelling voor Luigi Bruins van Excelsior. "Maar we zijn niet de enige club die hem willen hebben. Ook is het niet verkeerd als we er een ervaren speler bijkrijgen. De 'types-Cocu' zijn echter dungezaaid. Bovendien doen de huidige spelers dit seizoen ook veel ervaring op."