Prodrive voorlopig nog niet op het circuit

Het nieuwbakken Formule 1 team van Dave Richards, Prodrive F1, zal niet voor het einde van dit jaar op het circuit verschijnen. Dat heeft Richards vandaag bekend gemaakt. Richards kondigt wel aan op korte termijn enkele bekendmakingen te doen.

De Engelsman geeft hiermee aan dat hij geen haast heeft bij de voorbereidingen op het 2008-seizoen. ”Alles moet in maart 2008 op zijn plekje vallen, dat is dan ook het punt waar wij naartoe werken. Wij hebben geen enkele intentie om eerder dan december 2007 de baan op te gaan,” aldus de teambaas.

De teambaas houdt alle opties open als het gaat om de bolide waarmee het team gaat rijden. Duidelijk is dat het team geen auto gaat bouwen, maar gebruik zal maken van een “customer-car”. Van welk team is nog niet zeker: ”We hebben nog drie opties over. Uiteraard heb ik een persoonlijke favoriet, maar het zou onverstandig zijn niet alle mogelijkheden te onderzoeken en overwegen.” Richards verklaarde vorig jaar nog dat er gesprekken zijn geweest met Ferrari, Renault, McLaren en BMW Sauber.

Over de aanstelling van de benodigde stafleden doet de Engelsman ook geen onthullingen. ”Mijn wervingscampagne is van start gegaan, en ik denk dat ik op korte termijn wat bekendmakingen kan doen. Ik ga geen namen noemen op dit moment. Ik kan ja zeggen, of nee, of liegen. Ik verkies echter te wachten totdat het officieel bekend gemaakt kan worden.”