Alves tot de zomerstop bij SC Heerenveen

Koos Formsma heeft bekend gemaakt dat Afonso Alves tijdens de winterstop niet bij SC Heerenveen zal vertrekken. De voorzitter van de Friese ploeg maakte dit tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Ondernemers Sociëteit Sportclub Heerenveen (OSSH) bekend.

Met Alves heeft SC Heerenveen opnieuw een makkelijk scorende speler in de selectie zitten. Eerder gingen Klaas-Jan Huntelaar en Giorgios Samaras hem voor. Formsma liet weten dat de Braziliaan in de winterstop voor geen enkele prijs verkocht zal worden.

Afonso kent een uitstekend seizoen bij SC Heerenveen. Bovendien is de middenvelder gedurende de eerste helft van de competitie uitgegroeid tot een publiekslieveling van de supporters. Ook staat de Braziliaan in de belangstelling van Manchester City en Spartak Moskou.

Formsma liet overigens ook nog doorschemeren dat hij nog niet wist of Alves na het huidige seizoen ook behouden kan worden. Mocht er inderdaad een transfer inzitten, dan zou de betreffende club een bedrag van veertien miljoen euro op tafel moeten leggen.