Adams te sterk voor Stompé

Vanavond namen Co Stompé en Martin Adams het tegen elkaar op in de tweede ronde van de Lakeside. Stompé wist eerder te winnen van titelverdiger Jelle Klaassen. Adams nam het in de eerste ronde op tegen Tony o’Shea.

De eerste set tussen Stompé en Adams vanavond verliep rustig. Beiden wisten hun eigen legs te behouden, waardoor Adams de eerste set won met 3-2. De tweede set ging ook vrij gelijk op. Het kwam weer op een beslissende vijfde leg aan, die ook werd gewonnen door Adams. In de derde set die gespeeld werd kwam Stompé erg sterk uit de hoek en hoewel Adams ook sterk speelde wist Stompé de set te winnen door met dubbel twee uit te gooien.

In de vierde set wist Adams Stompé gelijk te breken, al was het moeizaam. De tweede leg ging ook naar Adams met een uitgooi van 126. Hoewel Stompé sterk overkwam met hoge scores wist hij Adams niet te overtreffen, ook deze vierde set ging naar Adams.

In de vijfde set kwam Adams op een 2-1 voorsprong in legs, door een moeizame winst in de derde leg die hij uiteindelijk wist te winnen met een dubbel drie uitgooi. Stompé leek in deze set de controle over de wedstrijd volledig te verliezen, maar wist zijn eigen leg te behouden met een uitgooi van 56. Adams wist echter de set te winnen en gaat hiermee door naar de volgende ronde.

Submitter:  Bron: FOK!