De Knegt binnenkort onder het mes

Gerben de Knegt zal zich na het lopende seizoen laten opereren aan zijn heup. Momenteel bevinden zich hier nog een aantal pinnen in, welke steeds meer problemen veroorzaken bij de veldrijder.

"Ik krijg steeds meer last als ik loop. Vooral van zware loopstukken, zoals in Woerden, heb ik de dag nadien veel last", verklaart De Knegt op zijn website. "Die pinnen beginnen steeds irritanter te worden."

In 2004 viel De Knegt tijdens de vierde etappe van de TransAlp Challenge. Hierop volgde een operatie, welke net boven zijn heup werd uitgevoerd. "De arts had destijds al aangegeven dat ik na verloop van tijd last kon krijgen van de pinnen", vervolgt de veldrijder. "Ik hoop dat de hinder die ik nu ondervind niet erger wordt."

"Ik denk dat het een poliklinische ingreep wordt, waardoor ik waarschijnlijk na een dag of tien weer mag trainen.", besluit De Knegt. Op 18 februari zal de veldrijder aan zijn laatste race van het seizoen deelnemen. Op die dag wordt de Internationale Sluitingsprijs in Oostmalle verreden.