[NASCAR] Bobby Hamilton overleden

Afgelopen zondag is Bobby Hamilton aan de gevolgen van kanker overleden. De NASCAR veteraan leed al enige tijd aan de ziekte en maakte in maart 2006 bekend dat hij behandeld zou worden. Zijn zoon Bobby Jr. nam vanaf dat moment zijn verplichtingen over. Bobby Hamilton werd slechts 49 jaar.

Via de film Days of Thunder uit 1990 brak Hamilton door in de NASCAR toen hij als stuntrijder veel opzien baarde. In 1991 werd hij uitgeroepen tot rookie of the year. Vier jaar later behaalde hij tien keer een top tien finish. In de daaropvolgende jaren zou Hamilton nog meer prijzen winnen met verschillende teams. Hamilton won in alle drie de NASCAR topcategorieën, en hij wist in 2004 ook de titel te pakken in de Craftsman Truck Series. Bobby Hamilton Jr. nam in maart 2006 de rijdersverplichtingen in de Craftsman Truck Series over van zijn vader.

"Hij zal heel erg gemist worden als man, vader, opa en als vriend," liet Hamilton's familie weten. "We willen iedereen bedanken voor hun liefde en support en voor hun belangstelling tijdens zijn gevecht. Eén van Bobby's grootste liefdes was racen en we zullen doorgaan om dat in zijn eer te doen."