[Terugblik] November

Terugblik november:

Ibrahim Afellay, die was opgeroepen voor Oranje, twijfelde tussen Nederland en Marokko. Aanvankelijk werd aangenomen dat na het spelen van een oefeninterland hij nog steeds kon kiezen, maar later bleek dit niet zo te zijn, aangezien de PSV-speler al voor Jong Oranje was uitgekomen. Ook Marokko nodigde Afellay enkele dagen later uit, waardoor het dilemma voor de jonge middenvelder alleen maar groter werd. Na Ruud van Nistelrooij gaf ook Clarence Seedorf aan dat hij graag voor Nederland uit wil komen op de Olympische Spelen van 2008. De middenvelder van AC Milan meldde dit bij Voetbal Insite. Een kleine week later werd Seedorf na twee jaar weer opgeroepen voor het Nederlands elftal. Hij was er erg blij mee en mocht direct in de basis starten in de met 1-1 gelijkgespeelde oefenwedstrijd tegen Engeland.

Jaap Stam vertelde blij te zijn dat hij terug is in Nederland. De ex-international hervond bij Ajax het plezier in het voetbal. “Slap ouwehoeren met vrienden, gewoon in het Nederlands, dat kan nu weer. Op het veld heeft dat duidelijk tot meer plezier geleid.” Een speler die niet veel plezier beleeft bij Ajax dit seizoen is Markus Rosenberg. De spits heeft volgens trainer Henk ten Cate de pech bij Klaas Jan Huntelaar in de ploeg te zitten, en mag vertrekken. De Europese voetbalpers riep Fabio Cannavaro uit tot Europees voetballer van het Jaar. De verdediger van Real Madrid werd als aanvoerder wereldkampioen met Italië. Martijn Meerdink kreeg van zijn club AZ te horen dat hij mocht vertrekken. De Achterhoeker staat onder meer in de belangstelling van FC Groningen.

De loting voor de achtste finales van de KNVB Beker bracht geen toppers op. Op papier is de meest prestigieuze wedstrijd die tussen FC Twente en NAC Breda. Pools international Jacek Bak meldde op 15 november dat hij telefonisch werd benaderd om voor 10.000 euro ervoor te zorgen dat Polen zou verliezen van België. Bak ging hier niet op in en Polen won met 0-1 in Brussel. ADO-trainer Frans Adelaar stapte op 20 november op. De 45-jarige trainer deed dit vanwege bedreigingen aan zijn adres. Edison Mendéz werd eind november definitief PSV’er. De Ecudoriaan werd tot dan toe gehuurd van LDU Quito, uit het vaderland van Mendéz. De UEFA Cup-ontmoeting tussen Feyenoord en het Franse Nancy werd gestaakt. Supporters van de Nederlandse ploeg zorgden voor vandalisme in het stadion, waarna de politie er met traangas aan te pas moest komen. Op het moment van staken stond het 3-0 voor de Fransen, die ook nog eens een man meer hadden.

Het AZ van Louis van Gaal bleek half november de meest productieve ploeg van Europa. Het liet topclubs als Werder Bremen, Palermo en FC Barcelona ver achter zich. Zdenek Grygera wilde zijn contract bij Ajax niet verlengen. De Tsjech zal daarom aankomende zomer naar een andere club gaan. Het Ajax-nieuws hield maar niet op. Kenneth Perez zou volgens Hugo Borst racistische opmerkingen hebben gemaakt richting assistent-scheidsrechter Nicky Swiebert. Later bood de Deen zijn excuses aan. Wesley Sneijder maakte zich ook schuldig aan dergelijke praktijken. De middenvelder van Ajax schold scheidsrechter Ruud Bossen uit voor tyfushond, aldus de arbiter. Trainer Henk ten Cate meldde dat dit niet klopte, en dat Bossen loog. Ferenc Puskás overleed op vrijdag 17 november na een land ziekbed. De legendarische spits uit Hongarije werd 79 jaar. In zijn carrière pakte hij diverse prijzen, zoals de Europacup I met Real Madrid. De wereldbeker ontbrak, ondanks dat Hongarije hem in 1954 verdiende.

Submitter:  Bron: FOK!