[Terugblik] Februari

Terugblik Februari

Transfers
In Engeland, bij Chelsea, wordt bekend gemaakt dat keeper Petr Cech zijn contract heeft verlengd. Henrik Larsson verlaat zijn huidige werkgever FC Barcelona en verhuist naar Helsingborgs IF. Liverpool verhuurt Sander Westerveld voor de rest van het seizoen aan Everton. Verder is er goed nieuws voor PSV, want Luc Nilis keert terug naar Eindhoven. De Belg zal assistentie gaan verlenen bij de jeugdopleiding van de club.

Feyenoord breekt aan het begin van deze maand het contract van Romeo Castelen open en verlengd het tot 2007. Alles wijst er op dat Aron Winter terug zal keren bij Ajax. De oud-voetballer moet John van den Brom gaan vervangen als trainer van Jong Ajax. De ploeg van trainer Ronald Koeman versterkt zich aan het begin van de maand met Kenneth Perez. Ook Dennis Gentenaar zal voortaan voor de ploeg uit Amsterdam gaan spelen. Verder steken geruchten de kop op dat Fiorentina belangstelling zou hebben voor Ryan Babel.

AZ weet zich tot medio 2011 te verzekeren van de diensten van Gretar Steinsson. Dit geldt ook voor de contracten van Haris Medunjanin en Kees Luyckx. Verder wordt bekend gemaakt dat HFC Haarlem interesse heeft in Barry van Galen. Igor Glusevic verlaat Vitesse per direct en gaat voor een Chinese club spelen. Vlak voordat de transferdeadline verstrijkt weet ADO Den Haag zich nog te verzekeren van de diensten van Paulus Roiha. Ook FC Utrecht moet misschien een speler gaan missen, namelijk Dave van den Bergh. Tot slot breekt ook RKC Waalwijk een verbintenis open, namelijk die van Tim Bakens.

Overig nieuws
België is in rep en roer, omdat het Belgische weekblad Humo met een reportage komt over activiteiten van de Chinese gokmaffia. Andreas Reike, keeper van Werder Bremen, loopt een schedelbreuk op, nadat zijn hoofd in aanraking kwam met de knie van tegenstander Martin Stranzel. Verder moet VfB Stuttgart op zoek naar een nieuwe trainer, aangezien Giovanni Trapattoni wordt ontslagen. Hij wordt opgevolgd door Armin Veh. Verder hangt Diego Simeone zijn kicksen met onmiddelijke ingang aan de wilgen. In Engeland staat de positie van Sir Alex Ferguson onder druk, omdat de Carling Cup de enige prijs is die Manchester United dit seizoen nog kan winnen.

Feyenoord krijgt een nieuwe technisch manager in de persoon van Peter Bosz. FC Twente neemt afscheid van Rini Coolen. De reden hiervoor zijn de matige resultaten van de club. RKC Waalwijk zal het de komende drie maanden zonder Maarten Martens moeten stellen, vanwege een gescheurde buitenband van zijn knie. De voetbalklassieker tussen Feyenoord en Ajax wordt zwaar beveiligd, aangezien het vorig jaar compleet mis ging. Bij de wedstrijden tussen Ajax en ADO Den Haag worden de komende vijf jaar geen uitsupporters toegestaan. Verder wordt Guus Hiddink uitgeroepen tot coach van het jaar. NEC krijgt een nieuwe trainer in de persoon van Mario Been.

Submitter:  Bron: FOK!sport