'Ajax waant zich te vlug superieur'

Na de malaise van de vorige wedstrijd tegen Vitesse trakteerde Ajax coach Henk ten Cate zijn spelers al op een fikse straftraining en liet hij na de training weten dat de mentaliteit van de spelers te wensen over laat. De coach meent dat Ajax zich te gauw superieur voelt.

De wijze waarop Ajax de 2-0 voorsprong tegen Vitesse verspeelde, had volgens de trainer te maken met zelfoverschatting. "Ik zag opeens voorzetten met de buitenkant schoen, hakballetjes hier, hakballetjes daar. Als zo een proces eenmaal in gang gezet is, dan is dat heel moeilijk te stoppen".

Henk ten Cate borduurde nog even verder over deze zelfoverschatting. "Sommige spelers denken met frivoliteiten een wedstrijd te kunnen winnen. Ze wanen zich te snel superieur en dat is in mijn ogen een mentaliteitsprobleem. Hiervoor zullen maatregelen binnen de club getroffen moeten worden en ik zal handelen naar de mogelijkheden die ik heb", verklaarde ten Cate.

Door de verloren wedstrijd tegen Vitesse zag Ajax de achterstand op koploper PSV groeien tot maar liefst elf punten. Waar Henk ten Cate eerder de handdoek niet in de ring wilde gooien, erkent hij nu dat de kansen om tot bij PSV te komen minimaal zijn. En dat is een triest bericht voor de club die aan het begin van het seizoen structureel wilde meedoen om het kampioenschap.