Uitslagen Engeland speelronde 18

In de Engelse Premier League verkleinde Chelsea de achterstand op koploper Manchester United. Chelsea won met 2-3 bij Everton, terwijl United met 1-0 verrassend onderuit ging bij West Ham United.

West Ham United, de nummer 18 in de competitie, won verrassend de thuiswedstrijd tegen Manchester United met 1-0. Match-winnaar was Reo-Coker die in de 75e minuut van de wedstrijd het enige doelpunt scoorde. In Londen kregen beide teams een aantal kansen, zonder overigens echt goed te spelen. Tot aan een kwartier voor tijd hielden Edwin van der Sar namens de gasten en Robert Green voor de thuisploeg hun doel schoon met knappe reddingen. Uiteindelijk greep West Ham de overwinning omdat het iets gretiger was voor het doel.

Chelsea behaalde een zwaarbevochten overwinning op Everton. De regerend landskampioen stond vrijwel de gehele wedstrijd op achterstand, maar treffers van Frank Lampard en Didier Drogba zorgden er voor dat the Blues toch nog met de drie punten aan de haal gingen.

Nadat de zwak spelende Khalid Boulahrouz met een onhandige overtreding een strafschop veroorzaakte, werd die vervolgens door Mikel Arteta achter doelman Hilario geschoten. Vlak na rust kwam Chelsea op gelijke hoogte door een fraaie vrije trap van Michael Ballack. Na dit doelpunt golfde het spel op en neer en kregen beide teams kansen op de 2-1. Nadat Yobo Everton op 2-1 zette, leek de thuisploeg de overwinning naar zich toe te trekken. Maar nadat Frank Lampard met een geweldig schot in de 81ste minuut voor 2-2 zorgde, volleerde Didier Drogba in de slotfase een stuiterende bal vanaf dertig meter in het doel van Everton-keeper Howard.

Liverpool drukte Charlton Athletic verder in de degradatieproblemen. De Reds waren zaterdag, met Dirk Kuyt in de basis, op bezoek bij de nummer negentien van de Premiership met 0-3 te sterk. In de derde minuut kwam Liverpool op voorsprong via een penalty van Xabi Alonso, die voortkwam uit een domme actie van Djimi Traore. Traore wilde een voorzet wegwerken en plantte zijn voet daarbij in het gezicht van de inkomende Jermaine Pennant. Na de 0-1 verzuimde Liverpool lange tijd om de vorosprong te vergroten. De thuisclub, waarin Jerrel Hasselbaink onzichtbaar was, kreeg hoop, maar in de 82e minuut maakte Craig Bellamy en Steven Gerrard (88') daar een einde aan.

Tottenham Hotspur won de uitwedstrijd vanmiddag tegen Manchester City met 2-1. De ploeg van de Nederlandse trainer Martin Jol steeg door de zege naar de zevende plaats met 28 punten. Calum Davenport en Tom Huddlestone scoorden voor de Spurs, waar Edgar Davids op de tribune zat.

Morgenavond speelt Fulham nog tegen Middlesbrough.