Uitslag Internacional - Barcelona

Het FC Barcelona van Frank Rijkaard is er niet in geslaagd de wereldbeker voor clubs naar Europa te halen. De Spaanse sterrenformatie strandde in de finale tegen Internacional.

Het ontbreken van Samuel Eto'o bleek opnieuw een aderlating voorin bij de Catalanen. De Brazilianen profiteerden van de inaccuratesse voor het eigen doel, en konden zelf ook legio kansen creëren. Sterspeler Ronaldinho probeerde zijn 'muur-trucje' opnieuw, en vond zowaar een gat onder de muur. Doelman Clemer had zijn huiswerk echter goed gedaan, en voorkwam dat zijn landgenoot de score zou openen.

Toen Xavi in de tweede helft werd ingebracht, leefden de Spanjaarden op. De aanvallende impulsen werden snel teniet gedaan, toen ook Internacional weer beter werd. Toen de wedstrijd op een gelijkspel leek af te stevenen, pakte de Braziliaanse topclub tien minuten voor tijd de overwinning. Pedro Iarley zette Luiz Adriano vrij voor Victor Valdés, waarop laatstgenoemde niet in staat was de inzet te keren. In de slotminuten was Ronaldinho - met opnieuw een vrije trap - dichtbij de gelijkmaker, maar het mocht niet baten.

SC Internacional - FC Barcelona 1-0
81' Luiz Adriano 1-0