Vooruitblik: FC Twente - SC Heerenveen

Het is weer weekend, tijd voor een vooruitblik op een wedstrijd uit de Eredivisie. Deze week werd er bij de poll massaal gekozen voor de wedstrijd tussen FC Twente en SC Heerenveen. Momenteel staan de ploegen op respectievelijk de vierde en zesde plaats.

Bij FC Twente zullen Georgi Gakhokidze, Niels Oude Kamphuis en Patrick Gerritsen niet meespelen. Het trio heeft last van diverse blessures. Toch is er ook nog positief nieuws te melden uit Enschede. Dmitri Shoukov speelde afgelopen week namelijk mee met Jong FC Twente. De Rus speelde dit seizoen, vanwege een aantal blessures, nog geen enkele seconde voor De Tukkers. "Hij heeft maandag een deel met Jong FC Twente gespeeld en donderdag met het beloftenteam de gehele wedstrijd tegen Jong Willem II. Dmitri zal op korte termijn weer fit zijn. Ook met Patrick Gerritsen gaat het naar behoren en hij heeft licht wat loopoefeningen afgewerkt op het veld", aldus trainer Fred Rutten.

Het is nog onzeker of Gert-Jan Verbeek, trainer van SC Heerenveen, komende zondag beroep kan doen op Paul Bosvelt. De middenvelder heeft al een aantal weken last van een ontsteking aan zijn hartzakje. Vorige week liet de middenvelder het duel met Roda JC ook al aan zich voorbij gaan. Ook Ugur Yildirim zal het duel met de ploeg uit Enschede moeten waarschijnlijk moeten missen. De aanvaller heeft nog altijd last van een spierblessure. Hij liep de kwetsuur op tijdens de wedstrijd tegen AZ van eind november. Verder beschikt Verbeek over een fitte selectie, welke eerder deze week in de strijd om de UEFA Cup verloor van het Franse RC Lens.

In de vaderlandse competitie speelden FC Twente en SC Heerenveen tot nu toe vijftien keer tegen elkaar. De ploeg van trainer Rutten wist het duel in eigen huis zeven keer te winnen. De mannen van Verbeek deden het wat slechter met vier overwinningen. Verder werd er ook nog vier maal gelijkgespeeld. Vorig seizoen stonden de twee ploegen maar liefst vier keer tegen over elkaar. Tweemaal in de competitie en twee keer in de strijd om de playoffs. De laatste confrontatie in Enschede tussen de twee clubs dateert van 30 april 2006. Toen won SC Heerenveen nipt van zijn opponent. De beslissing viel pas in de slotfase toen Poulsen wist te scoren. Of FC Twente deze editie wel weet te winnen wordt komende zondag duidelijk. De wedstrijd tussen de twee ploegen, welke om 14:30 zal beginnen, staat onder leiding van arbiter Jack van Hulten. De plaats van handeling is het Arke Stadion in Enschede.

Submitter:  Bron: FOK!sport