Uitslag Feyenoord - Wisla Krakau

Feyenoord is er in geslaagd om te overwinteren in Europa. Wisla Krakau werd in de Kuip met 3-1 verslagen. Bij rust stond het 2-1 voor de Rotterdammers. Feyenoord eindigt als derde in de poule, Wisla Krakau als vierde en is daarmee uitgeschakeld.

Na iets meer dan een kwartier gespeeld te hebben kwamen de Rotterdammers op voorsprong. Een uitstekend geschoten lange bal vanaf het middenveld belandde op het hoofd van Nicky Hofs. De middenvelder kopte de bal vervolgens achterwaarts achter doelman Dolha. Nog geen minuut na het openingsdoelpunt had Feyenoord de kans op de 2-0 maar eerst Stein Huysegems en daarna Jonathan de Guzman wisten de kans niet te verzilveren.

De beste kans voor Wisla volgde niet lang daarna. Blaszczykowski gaf de bal vanaf de rechterkant uitstekend voor op Zienczuk, die bal net over het doel kopte. Toch was Feyenoord niet in staat de bezoekers van een doelpunt af te houden. Blaszczykowski sneed als een warm mes door de defensie van Feyenoord waarna Brozek de bal achter Henk Timmer schoot.

Feyenoord kreeg via Angelos Charisteas een perfecte kans om weer de leiding te nemen. De spits snelde met de bal naar het doel maar werd in de zestien meter aangeduwd door Dudka. Charisteas ging neer en Dolha kon de bal wegwerken. Arbiter Dondarini gaf echter geen strafschop, daar waar de Griekse spits er wel één had kunnen krijgen. Joonas Kolkka stond niet veel later aan de basis van wel een doelpunt. Kolkka gaf de bal vanaf de rechterkant voor waar Danny Buys de bal aan zich voorbij zag gaan. De Guzman stond er echter ook nog en hij wist de doelman te verschalken.

In de tweede helft begon Wisla sterk aan het vervolg. Brozek kreeg een grote kans maar hij kreeg de bal niet onder controle waardoor Timmer redding kon bieden. Diezelfde Brozek was na een kwartier wederom levensgevaarlijk toen hij Vlaar op het verkeerde been zette. Wederom kon Timmer met een goede redding een doelpunt voorkomen. Het schot van de spits belandde net naast het doel.

Ondanks dat de thuisploeg nog vrijwel geen kans had gehad in de tweede helft, vergrootte het de voorsprong wel met nog bijna twintig minuten resterende speeltijd. Een mooi hakje van de ingevallen Pierre van Hooijdonk op De Guzman was de inleiding. Het schot van de Guzman wist Dalha echter te keren. In de rebound was het Hofs die de paal raakte waarna Charisteas de bal definitief tegen de touwen schoot. Kolkka en wederom Charisteas hadden nog goede kansen om de score uit te bouwen.

Wisla eindigde het duel met tien man. De goedfluitende Italiaanse scheidsrechter kon niets anders doen dan Dudka met rood van het veld sturen nadat deze een grove overtreding op Hofs had begaan.

Opstelling
Feyenoord: Timmer, Vlaar, Bahia, Greene, Lucius, Buys, Hofs/ (90'- Derijck), De Guzman, Kolkka/ (76’- Vincken), Charisteas, Huysegems/ (63’- Van Hooijdonk)

Wisla Krakau: Dolha, Baszczynski, Glowacki, Dudka, Thwaite, Blaszczykowski, Sobolewski, Burns, Zienczuk, Paulista/ (68’- Pi Brozek), Pa. Brozek

Wedstrijdverloop:

Feyenoord – Wisla Krakau

16’ Hofs 1-0
23’ Pa. Brozek 1-1
41’ De Guzman 2-1
67’ Charisteas 3-1

Glowacki (Wisla Krakau)
Kolkka (Feyenoord)
Twaite (Wisla Krakau)
Greene (Feyenoord)

78’Dudka (Wisla Krakau)