Van den Berg toch actief in 125cc

Motorcoureur Hugo van den Berg zal in 2007 toch uitkomen in de 125cc klasse. De zestienjarige Nederlander heeft gisteren een contract voor volgend seizoen getekend bij het Spaanse Troll BQR.

"Heel even vreesde ik dat ik door de late breuk in het Molenaar-team geen GP-startplaats voor 2007 meer zou krijgen, maar gelukkig zijn we bijtijds rond gekomen met het Troll BQR-team", aldus Van den Berg. In oktober tekende Van den Berg bij het team van Arie Molenaar met het idee dat hij op een Aprilia mocht rijden, terwijl Litjens een Honda zou besturen. Aprilia weigerde daar echter aan mee te werken en Van den Berg wilde niet op de voor hem te kleine Honda rijden en zocht daarom zijn heil elders. Bij Troll BQR kan hij alsnog gaan rijden op een voor hem vertrouwde Aprilia.

"Eindelijk zit het allemaal eens een beetje mee", aldus Van den Berg, die in november zijn enkelbanden inscheurde. "Begin januari moet ik me melden in Spanje. Dan gaan ze me eerst twee weken fysiek flink onder handen nemen. De eerste trainingen op de motorfiets staan in februari gepland."