Brandts: "Lat ligt hoger voor Leonardo"

Eerder deze week werd bekend dat Leonardo NAC Breda in de winterstop zal verruilen voor Ajax. Begin dit jaar vertrok de aanvaller bij Feyenoord en ging bij de Bredase ploeg spelen, aangezien hij in Rotterdam nauwelijks aan spelen toe kwam.

In Breda werd Leonardo een belangrijke speler. Mede dankzij de voetballer wist NAC Breda degradatie af te wenden. Nu zal de club toch afscheid moeten nemen van de Braziliaan. Ernie Brandts, trainer van de club, denkt dat de aanvaller het in Amsterdam wel moeilijk gaat krijgen: "Bij Ajax wordt veel meer verwacht van hem dan hier bij ons. De lat ligt hoger. Iedere keer zal hij zich opnieuw moeten bewijzen. Ik ben benieuwd of hij het aankan."

Brandts heeft tijdens het verblijf van Leonardo een aantal keren een botsing gehad met de Braziliaan. Hierdoor moest de speler een tijdje meedraaien met de beloften van NAC Breda. Ook afgelopen weekend deed de aanvaller weer van zich spreken. In de competitiewedstrijd tegen Excelsior kreeg hij na acht minuten spelen tweemaal de gele kaart voorgehouden vanwege praten.