Line up STR nog altijd niet bepaald

Ondanks de eerdere geruchten dat de stoeltjes bij Scuderia Toro Rosso bezet zouden zijn wordt dit nu weer tegengesproken door Gerhard Berger, teambaas van de Oostenrijkse renstal.

Hoewel vrijwel iedereen er vanuit ging dat Vitantonio Liuzzi en Scott Speed zeker waren voor volgend seizoen sloeg de twijfel toe toen de FIA de officiële deelnemerslijst voor 2007 bekend maakte. Het voormalige Minardi-team heeft namelijk nog geen coureurs aangemeld.

Mogelijk wordt gewacht met de bekendmaking van de coureurs tot er meer duidelijkheid is over de financiën van het team. Volgens geruchten zal het team zelf moeten gaan voorzien in hun financiële behoeften, waar ze vorig seizoen nog steun kregen van Red Bull. Om in deze behoefte te voldoen heeft het team Marketing Expert Jim Wright (ex- Williams) aangetrokken. Deze zou moeten gaan zoeken naar geldschieters. Dit schijnt echter moeizaam te verlopen. Er zouden niet veel bedrijven zijn die een team willen steunen met een Red Bull identiteit. Ook de livery werkt hierin niet mee. Voor veel bedrijven zal het lastig zijn een passend logo op de bolide te plaatsen. Berger heeft inmiddels te kennen gegeven dat de livery in 2007 niet veel zal afwijken van die in 2006.

De Oostenrijker is dus op zoek naar geld. En in de paddock lopen enkele coureurs die geld tot hun beschikking hebben. Volgens verhalen heeft Berger al gesprekken gehad met Mika Häkkinen en Juan Pablo Montoya in de hoop zo sponsoren aan te trekken. De laatste hoefde echter niet lang na te denken. Als alternatieven worden Narain Karthikeyan, Tiago Monteiro en Robert Doornbos genoemd. Karthikeyan, testcoureur bij Williams, schijnt te beschikken over een sponsorbudget van twaalf miljoen euro. "Deze drie behoren tot de kandidaten, net als een aantal andere coureurs," aldus Berger. "We kijken heus niet alleen naar de coureur die over de meeste sponsoring beschikt, maar bepaalde coureurs hebben een naam die het aantrekken van sponsoren makkelijker maakt. Uiteindelijk kiezen we gewoon voor de snelste coureurs. Wel is het zo dat geld de doorslag kan geven in het geval we kunnen kiezen uit twee gelijkwaardige kandidaten. Ik wil niemand teleurstellen en ik wil ook voorkomen dat mensen gaan denken dat we alleen maar uit zijn op geld. Als dit de reden zou zijn, hadden we allang een contract ondertekend met een coureur die ons met dat geld in contact kan brengen."

Voorlopig is er nog geen bevestiging bij Scuderia Toro Rosso. Berger verwacht binnen een paar dagen duidelijkheid te kunnen geven. "Er is een reden waarom we nog geen opheldering van zaken hebben gegeven," vertelt de Oostenrijker. "Laat ik het als volgt zeggen: onze twee huidige coureurs staan op pole-position, daar bestaat geen twijfel over. Maar er moeten nog een aantal zaken besproken worden. Binnen een paar dagen wil ik dat afronden."