Van Gaal : "Van Basten geen goede bondscoach"

AZ-trainer Louis van Gaal heeft in een interview met Sportweek week forse kritiek geuit op het functioneren van bondscoach Marco van Basten.

Van Gaal antwoordt op de vraag of Van Basten een goede bondscoach is: "Ik denk het niet, want hij laat zijn ploeg niet voetballen zoals hij dat graag wil. Hij selecteert een bepaald soort spelers die niet de kwaliteiten herbergen die ervoor zorgen dat hij het voetbal kan spelen dat hij wil. De uitvoering in al die wedstrijden onder zijn leiding is eigenlijk nooit goed geweest, op misschien n wedstrijd na.”

Hoewel Van Gaal een terugkeer als bondscoach bij het Nederland elftal niet wil uitsluiten, richt hij zich op het buitenland waar het gaat om WK-deelname. Als hij in 2008 vertrekt bij AZ, dan wil hij een topland onder z’n hoede krijgen waarmee hij kan schitteren op het WK van 2010 in Zuid-Afrika. "Spanje of Argentini zijn landen waarvan ik denk dat ze de potentie hebben om wereldkampioen te worden. Nederland niet. In 2002 had dat wel gekund, als de spelers daar de ambitie voor hadden gehad. Alleen: dat hadden ze niet. Ik was destijds de enige die er alles voor over had om wereldkampioen te worden."

Submitter:  Bron: Sportweek