Uitslagen Schotland speelronde 18

In de Schotse competitie wist Celtic zijn voorsprong van zestien punten vast te houden door een 2-1 overwinning op Dunfermline Athletic. Glasgow Rangers was met 3-0 te sterk voor Hibernian.

Voor Glasgow scoorden Dado Prso, Libor Sionko en Barry Ferguson, al voor rust. In de tweede helft werd de ellende voor 'Hibs' groter door het wegsturen van Ivan Sproule na een tweede gele kaart. Aberdeen hield de race met Rangers om de tweede plaats vol door Falkirk met 2-1 te verslaan. Darren Mackie en Chris Clark maakten de doelpunten, Alan Gow deed iets terug.

De overwinning van Celtic op Dunfermline was zwaarbevochten. Dorus de Vries verdedigde het doel van Dunfermline Athletic. Maar de Nederlandse doelman kon niet voorkomen dat Celtic de vijftiende zege van dit seizoen boekte. In de tweede helft had hij geen antwoord op inzetten van Aiden McGeady en Maciej Zurawski. Stephen Simmons deed iets terug voor de thuisploeg.