Inter doet bod op Belluschi

FC Internazionale Milano probeert de Argentijnse spits Fernando Belluschi naar Italië te lokken. De regerend kampioen wil hiermee Spaanse clubs af troeven in de jacht om de spits.

Naast de Italianen zijn ook Real Madrid, Atlético Madrid en FC Barcelona geïnteresseerd in de diensten van de 23-jarige Argentijn. Volgens Belluschi's club River Plate is Inter vooralsnog de enige die een bod heeft uit gebracht, maar dit bod (¤7 miljoen) zou niet voldoende zijn.

"We hebben een fax van Inter gehad waarin men meldt geïnteresseerd te zijn in Belluschi, maar het bedrag dat ze uit willen geven vinden wij niet genoeg", aldus vice-voorzitter Mario Israel. "Volgens ons is Belluschi een jonge speler met een geweldige toekomst voor zich. Hij is meer waard dan zeven miljoen."

Real Madrid wil graag Belluschi's teamgenoot en collega-spits Gonzalo Higuaín aantrekken, maar mocht dat onverhoopt niet lukken dan kijkt men of Belluschi wel een optie is. Ondertussen kijkt Atlético Madrid naar een eventuele vervanging van Fernando Torres, die steeds moeilijker te behouden blijft in de Spaanse hoofdstad. Verder zoekt Barcelona nog altijd naar versterking in de voorhoede, waar Samuel Eto'o en Lionel Messi er lang uit liggen. De interesse van de Spaanse grootmachten is echter niet concreet, daar waar die van Internazionale dat wel is.